donderdag 13 mei 2010

Dag 22, 13 mei, Orlando

Vanmorgen op tijd er uit, we willen een beetje op tijd bij Island of Adventure zijn. Na het ontbijt de auto in en weer fijn parkeren voor 14$. Via de Citywalk gaan we naar de ingang van het park en na de aanschaf van een kaartje, gaan Esmay, Marcel en Sander eerst in de Hulk-achtbaan. Barbara loopt een rondje en ontdekt de Arcade. Daar gaat ze even Time Crises3 spelen.

Daarna gaan Esmay en Sander in Dokter Doom, dat is zo'n valtoren en dan is het tijd om wat te drinken. Barbara is nu samen met Marcel Time Crises3 gaan spelen en Marcel is nog even gaan flipperen met de Shrek flipperkast. Marcel en Sander gaan nog in de 3d achtbaan van Spiderman en laten de dames met de drankjes achter.

Dan komen we bij Popeye, dat is een wilwater baan en iedereen die er uit komt is kleddernat. Er is maar een wachtrij van 20 minuutjes, dus daar gaan we in!
Aangezien het toch weer zo'n 30 graden is, is dat niet erg. We doen wel onze schoenen in het middencompartiment. Dan blijven die tenminste droog. Natuurlijk zijn wij ook kletsnat, maar het was een leuke wildwaterbaan!
We eten even een hotdog en gaan dan door naar Jurassic Park. Daar gaan Esmay, Marcel en Sander in de volgende achtbaan met water en Barbara loopt alvast een stukje vooruit om naar het nieuwe Harry Potter park te kijken! Dat is nog helemaal afgesloten, maar wel een paar foto's kunnen nemen van Zweinstein. Marcel en Sander zijn, ondanks dat ze in Popeye hun shirt hadden uitgetrokken nu toch echt nat geworden in deze wildwaterbaan!

Na een klein stukje komen we bij duelling dragons. Daar is een wachtrij van maar 10 minuutjes, dus Esmay, Marcel en Sander gaan hier ook in. Barbara neemt nog een paar foto's van Zweinstein, maar mag er echt niet in van de bewaking. Hoewel er wel al mensen rondlopen, echt balen!

Na de dragons gaan we naar Poseidon's Fury. Dat is een soort loop-show, erg goed in elkaar gezet, met fonteinen, echt vlammen en een gevecht tussen Poseidon en een boze god die graag de drietand van Poseidon wil veroveren. Er word geprojecteerd op een watergordijn, dat is echt heel cool. Daar kan de efteling nog wat van leren!

Dan gaan we door naar Dr. Seuss, bekend van Horton hears a who en Cat with a Hat.
We gaan in de Cat with a hat, maar we worden er een beetje misselijk van, het schud nogal. Maar het verhaal is grappig.

Het meeste hebben we dan gezien en we besluiten op weg te gaan naar TGI Friday om wat te eten. Helaas komen we bij het stoplicht tot de conclusie dat we niet rechtdoor mogen en dat willen we net op bij TGI Friday te komen. Dus we rijden een rondje en kunnen daarna gelijk aan tafel. Na het eten nog even een stopje bij de Publix want we hebben wat boodschappen nodig voor morgen bij de lancering. We hebben er zin in. De handdoeken liggen al klaar, we kunnen zo picknicken, alleen nog even wat te eten :-)

Als we weer in de villa zijn gaan Sander, Marcel en Barbara nog even lekker zwemmen en dan is het weer slaaptijd. Het einde de van de vakantie begint te naderen voor ons! En daar balen we best wel een beetje van!

1 opmerking:

  1. Tip van de dag als je dorst heb ga dan drinken het kan soms erg lang duren voordat je aan de overkant van de weg bent :-(

    groetjes,
    Esmay en Marcel

    BeantwoordenVerwijderen