dinsdag 11 mei 2010

Dag 19, 10 mei, Orlando


Vanmorgen weer lekker vroeg opgestaan en even in het zwembad gelegen. Het is ook zo lekker dat er een jaccuzzi bij is! Na het zwemmen lekker een broodje gegeten. We wilden ook een bagel toasten maar dat er rook uit de toaster kwam, hebben we dat maar opgegeven. Het was erg gezellig zo met Esmay en Marcel aan het ontbijt.

Daarna op naar Animal Kingdom. Hier waren we gisteren al voorbij gereden, dus we wisten de weg en hadden de tomtom eigenlijk niet nodig. Parkeerkaartje gekocht en doorgereden naar Dino rij 33. We worden door de parkeerdame direct naar de andere rij gediregeerd, zodat we niet onder een auto kunnen komen, ze zijn zo gek nog niet die Amerikaanen!
Op het treintje gestapt en door naar de kassa voor een twee-dagen kaartje. Eenmaal binnen laten we de fastpass-tacktiek aan Marcel over. Barbara en Esmay gaan eerst op de foto met Pooh, Ieoor en Tijgetje!

Dan door naar Dinosaur, wat een soort droomvlucht is maar dan anders. het schud wat meer en het is wat donkerder, maar uiteindelijk vinden we wel een T-Rex. Hij is groot en lelijk en we schrikken er allemaal van! Voor ons in het karretje zit een klein jongetje (wel met zijn vader en zijn broertje). We denken niet dat hij er veel van gezien heeft van hij heeft de hele rit met zijn hoofd naar beneden gezeten :-)

Bij de uitgang kopen we alvast een drinkje en dan bespreken we de tacktiek voor de rest van het park. Omdat er niet superveel achtbanen zijn, eigenlijk een waar Barbara voor geen goud in gaat, besluiten we eerst daar een fastpass voor te halen en dan even verder te kijken naar de andere attracties. We eten even wat en dan lopen we een rondje door de wandelsafari. Als we dan langs de wildwaterbaan lopen, staat daar dat er fastpassen worden uitgegeven voor 16:00. Dat is wel een beetje laat, want het is pas een uur. Ondertussen hebben we al wel een fastpass voor de autosafari gehaald en als we daar aankomen als we mogen instappen, staat er een wachtrij van maar liefst vijf minuten. Ja, zo heeft het geen zin!

Maar goed, het is een leuke safari en we zien giraffes, een babyoli, nijlpaarden, giren, neushoorns en nog veel meer! Ze hebben het heel leuk aangekleed want aan het einde gaan we ook nog stropers opjagen zodat we een babyoli kunnen redden. Gelijk weer wat geleerd! Dan is er nog een wandelsafari waar Esmay en Barbara, vogels gaan spotten. We zien er vier van de 24 op de kaart en een boel die er niet opstaan. Dat is natuurlijk vals spelen. Wij vinden dat wij het goed hebben gedaan.

Terug naar de wildwaterbaan, daar blijkt dat ie stuk is! Zo jammer, zo kunnen we niet lekker afkoelen.

Na de vogels, ontdekt Esmay op het fototoestel van Barbara hoe je de gezichtsherkenning kunt instellen, dus daar zijn we ook nog een half uurtje zoet mee. Barbara heeft ondertussen wat last van haar rug, dus we besluiten het voor gezien te houden. We kijken nog een keer of de wildwaterbaan gemaakt is maar helaas.

Onderweg maken we een stopje bij de Publix voor een lekkere salade en wat meer brood voor morgenochtend. Marcel, Sander en Barbar vermaken zich nog even in het zwembad met Marcel's verjaardagskado en dan gaan we aan tafel.

Na dit dineetje spelen de heren nog even een potje pool en gaan de dames lekker vroeg naar bed!

Voor de liefhebbers: hierbij wat foto's van de villa;


3 opmerkingen:

 1. Hé Barbara, wat een leuke dag in Animal Kingdom zeg, ik vind de safari ook zo leuk.
  Wat een mooie villa foto's heb je geplaatst, enne gaaf die pooltafel in de huiskamer.
  Trouwens het is wel een lekker groot pooldeck zeg.

  Nou genieten jullie nog van de vakantie!!
  Groetjes Rick en Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Genieten was dat zeg en we hebben een missie 300 foto's scoren bij disney zodat je waar hebt voor je geld als we de cd bestellen voor 149 dollar (NOT)hihi

  veel plezier met die 2 andere mafketels en doe rustig aan.

  groetjes je weet wel M&E

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Coooool!
  wat een gave villa!
  en op de foto met pooh!
  could you make me any more jealous!!

  Veel plezier

  liefs selm

  BeantwoordenVerwijderen