donderdag 6 mei 2010

Dag 16, 7 mei, Cocoa Beach

Vanmorgen lekker vroeg Sander wakker gemaakt door de voordeur open te zetten. De airco maakte zoveel lawaai, dat het me handig leek om em uit te doen. En dan nieuwe coole lucht, maar ja, was ik even vergeten dat er zoveel zonneschijn was hier! Arme Sander, kon hij weer niet uitslapen. Dat heb ik, barbara dus, goed gemaakt met een ontbijtje op bed. Deze keer met fiber-one pop tarts. Voor mezelf twee uncrustables, ook erg lekker met pindakaas en jam.

Daarna nog even op de laptop gespeeld en toen op naar Kennedy Space Center. Sander kon er in een keer heen gereden, zomaar zonder tomtom. Eenmaal aangekomen een kaartje met rondleiding gekocht. De rondleiding is om 13:00 dus eerst maar even in de space shuttle simulator. Erg leuk en volgens het filmpje heel realistisch!
Door naar de orbit om daar even in te kijken. Tegen die tijd is het ook etenstijd en we doen gezond en nemen ceasar salad. We doen rustig aan en dan is het tijd voor de tour. We rijden eerst een heel eind en dan krijgen we een praatje. we beginnen ons af te vragen of we hier nou zoveel extra voor hebben betaald??? dan gaan we ook nog langs het nasa gebouw en een beetje dichtbij de space shuttle die klaar staat voor vrijdag de 14e.

Dan worden we gedropt bij de apollo. We wachten even tot we naar binnen morgen, we krijgen een filmpje te zien, dan door naar het volgende filmpje! Dan eindelijk bij de echt apollo. Barbara koopt hier alle door haar gewenste souvenirs en is helemaal blij! dan terug met de bus naar het visitor center en naar de imax film over de hubble. Echt heel gaaf, nooit geweten dat er in de orion nevel nieuwe sterren geboren worden!Voordat we weggaan nemen we nog een ijsje genaamd space dots dit zijn hele kleine balletjes ijs in de smaak van je keuze want het is hier toch wel zo'n beetje 35 graden(wat trouwens veel te heet is volgens de mensen die hier wonen)

Dan zijn we wel een beetje klaar bij het KSC en gaan we met de auto op weg naar de outback. Dat vinden we niet zo snel dus gaan we maar naar Longhorn. Ook al zo'n akelig restaurant ;-) We eten spare ribs en een lekkere kip met kaas en knoflook.
We kunnen weer geen toetje op, dus we gaan nog even snel naar de import 1. waar barbara leuke flamigo roerstaafjes en een verjaardagskadootje voor Marcel koopt :-)

Op naar de kamer. Als we bij het hotel aankomen is er zeker een feestje want het is vreselijk druk op de parkeerplaats! Later zien we bij Mambo's idd allerlei bezigheden. Even lekker onder de douche, mails checken en dan is het tijd voor het reisverslag.

1 opmerking:

  1. Het eten klinkt erg lekker!
    En we zijn erg benieuwd naar alle souvenirs!

    Groetjes Sel en Ryan

    BeantwoordenVerwijderen