donderdag 6 mei 2010

Dag 15, 6 mei, West Palm Beach-Cocoa Beach

Vanmorgen lekker uitgeslapen en om vijf voor negen kwam ons ontbijt op bed.
Vers fruit, een lekkere verse jus, geroosterde boterhammetjes, erg lekker zo als alles voor je word klaar gemaakt. Alle tassen bij elkaar verzameld op de koffers-kar, de koelkast leeg gehaald en op naar Cocoa Beach.

Onderweg maken we eerst een uitstapje naar het Navy Seal museum. Als we daar aankomen is het buiten alweer 35 graden, maar gelukkig is er overal airco. We gaan naar binnen en maken een rondje door het museum. De training van de seals is een pittige training van 6 maanden! Zo te zien brengen ze veel uren door in het water (bijnaam: the frogman) en is er een week die word 'hell week' genoemd, waarin ze vier uur slapen. In de hele week. De rest van de tijd, trainen, zwemmen, trainen, onder prikkeldraad kruipen, met rook en flitsen en knallen, zwemmen, trainen. Maar ja, daarna ben je dan wel een Seal. Van de 300 mannen die zich aanmelden, zijn er 100 die het einde van de 6 maanden halen.
Daana een cool zakmes gekocht voor Sander en een patch voor Barbara, de vaste souvenir was hier natuurlijk niet.

Even een broodje gegeten in de auto, zoals het echte nederlanders betaamt. En omdat het beter is voor de lijn dan frietjes en hambrugers!

Toen fijn een stukje rijden naar Cocoa Beach. Het zag er niet zo veel belovend uit. We reden nog een stukje verder en nog een stukje, het werd wat beter. Toen kwamen we uiteindelijk bij ons hotel kwamen. Dat zag er al beter uit dan een stukje terug :-)
De eerste kamer was een beetje rokerig, dus we vragen een andere kamer. Dat is geen probleem en deze tweede kamer is een stuk beter. De airco is alleen wat lawaaierig, maar ja dat is niet anders. Op tripadvisor, hier is trouwens wel gratis internet, zoeken we een goed restaturant. Pompano Grill, gaat het worden.

Als we aankomen, is het nog wel heel rustig, Barbara gaat eerst maar even kijken of het wel open is. Als het open blijkt gaan we naar binnen en er is nog een gezinnetje en een ander stel. We krijgen een tafeltje en bestellen cordonblue en garnalen. Dat is goed te eten, maar als dit het beste is wat er is? De entourage is niet echt top en de bediening is een beetje chagerijnig. Geen aanrader in ieder geval.

We willen eigenlijk wel een starbucks frappucino toe, dus we springen weer in de auto :-) en met behulp van de tomtom rijden we naar de dichtsbijzijnde. (@Raoul, als we jou niet hadden!!) We gaan eerst even kijken bij Ron Jons surfshop en tot onze verbazing vinden we een leuk hempje voor barbara en een jurkje! Barbara is helemaal gelukkig. Daardoor heeft ze er niet zoveel erg in, dat de frappucino niet echt heel goed is. Hij is nogal waterig en zelfs de slagroom kan dat niet goed maken.

Dan gaat het eindelijk gebeuren, de romantische strandwandeling. ;-)
Zo bij de langzaam ondergaande zon aan de ene kant en aan de andere kant onweer is dat best romantisch zo. Dan terug naar de kamer voor een lekkere douche en het reisverslag. Morgen zijn we ook nog hier in Cocoa Beach, dus dat word weer zo'n romantische strandwandeling. Oja, we gaan ook nog naar Cape Canavral.

Daarover gesproken: we zien overal borden dat de lancering van de 14e mei toch doorgaat, dus we houden nog een klein beetje hoop dat we het toch nog gaan mee maken!

4 opmerkingen:

 1. Mooie plek om te zijn, veel plezier nog in Cocoa Beach!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie hebben het er maar druk mee op die vakantie...rust je ook nog een beetje uit? Heb net bij zitten lezen van alles wat ik had gemist sinds Liverpool (was ook niet vervelend). En niet klagen over die 35 graden, hier is het koud en nat en winderig en 10 graden. Potverdriedubbeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een heerlijke vakantie,zon, zon, zon en ondergaande zon,romantisch zijn, en wij....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. halloooo
  waar zijn de foto's van de romantische wandeling??
  hihi
  Selm

  BeantwoordenVerwijderen