woensdag 12 mei 2010

Dag 21, 12 mei, Orlando

Vanmorgen mocht Barbara heerlijk uitslapen tot 10 uur. Toen ze opstond was iedereen al wakker en aangekleed. Mooi is dat :-) Even gegeten en op toen naar Epcot.

Bij aankomt eerst weer 14$ betaald voor een parkeerkaartje en toen door naar de ingang. We hebben natuurlijk al een kaartje dus op naar onze eerst attractie. We besluiten eerst maar door te lopen naar het landenplein. Maar we beginnen eerst met de test-track. Daar is een korte wachtrij voor singel-raiders, dus daar gaan we instaan. We zijn binnen vijf minuten aan de beurt! We zitten niet echt bij elkaar, Marcel en Barbara zitten wel in hetzelfde karretje maar Sander moet ech wachten.
We rijden over twee soorten keitjes, door de hitte, door de kou, erg grappig. Daarna gaan we heeeeel hard! Esmay heeft buiten lief gewacht in de hitte, we zijn 14 minuten weg geweest.

Door naar Mexico. Daar doen we een soort rode neuzenfestival. Gaat niet hard en is mooi aangekleed. We zoeken Donald! Dan door naar het volgende land: Noorwegen. Daar doen we een boottochtje in een echt vikingschip. de Maelstrom, voor de zekerheid doet Esmay haar hoedje op. We nemen na het schip nog een erg leuke trollenfoto.

Dan is het de beurt aan China, waar we een 360 graden film bekijken. Alle hoogtepunten van China komen voorbij en daarna word je los gelaten in de souvenierwinkel.

Bij Amerika worden we bijna gestrikt voor een voorstelling, maar we ontsnappen nog net. Dan door naar Japan, daar zijn alleen restaurantjes, dus daar hebben we het ook snel gezien. Bij Marokko nemen we een slush-puppie en in Frankrijk wel foto's maar verder is er geen leuke attractie.

Bij de international gateway, maken we nog wat souverniertjes voor Barbara en koopt Esmay een leuke nieuwe rugzak van Disney. We zijn bijna rond als we in Engeland aankomen. Esmay en Barbara gaan nog op de foto met Pooh en Tijgetje en dan is het tijd om naar Canada te gaan. Barbara scoort een hele grappige kerstbal, want die hebben we nog niet van Disney!

We besluiten om naar Ellens Energy te gaan en daar komen we net op tijd aan voor de laatste show. Het is een combi van 3 grote schermen en een soort rode neuzenfestival met allerlei info over Energie. Grappig opgezet, maar niet spannend ofzo.

Inmiddels is het tijd om te eten en het is overal ontzettend druk. We besluiten in Mexico wat te eten in het romantische restaurant wat we zagen met de rondvaart. Daar is het ook ontzettend druk, dus we nemen een klein hapje in de tequilla-bar.
Dat blijkt wel een heel klein hapje te zijn, maar ja het is bijna tijd voor Illuminations, dus we gaan op naar een goed plekje voor het vuurwerk.

Het is een heel spectakel en echt heel gaaf (Een aanrader voor toekomstige amerika-gangers) We zoeken onze auto en daarna een plekje om iets te eten, want we hebben nu best honger. Uiteindelijk komen we bij de MC-D en daarna lekker naar huis, want het is tegen elven en het is toch best een lange dag geworden!

2 opmerkingen:

 1. wat hebben jullie het druk,en ook nog zomaar uitgeslapen Bar. Het is niet mogelijk. morgen weer uitslapen??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. uitslapen uitslapen nee we have things to do places to go to people to see en shops to buy things from dus hup uit dat bed...

  nou vooruit nog een dagje uitslapen dan zaterdag pas dat wel.

  groetjes,

  Esmay en Marcel

  BeantwoordenVerwijderen